Over ons

Over ons

flair-30-sep-137

Ik ben Itske en samen met mijn zoon, dochter en onze Irish Soft Coated Wheaten Terriërs, Flair en dochter Ylva wonen wij in De Lier.

December 2012 is Camacha Hilde, zoals haar stamboomnaam luidt, bij ons komen wonen. Al gauw bleek zij de twinkeling binnen ons gezin te zijn. Ze is een vrolijke, slimme hond met grappige maniertjes, rustig in huis en energiek daarbuiten, kortom een heerlijke hond.

Binnen ons gezin heeft het ras de Irish Soft Coated WheatenTerriër en zijn oorsprong met name mijn, Itske van Duinen, interesse. In mijn jeugd ben ik opgegroeid met de Hollandse Smoushond, een teruggefokt ras. Mede daardoor vind ik het belangrijk dat een ras moet blijven zoals het oorspronkelijk bedoeld is.

Vanzelfsprekend staat voor ons voorop dat een hond gezond moet zijn.  Een  hond een gezelschapsdier is, dus een fijn karakter moet hebben en het zich ook als dusdanig moet kunnen ontwikkelen. We hopen dit dan ook terug te zien in onze pups.

Flair is samen met dochter Ylva, die bij ons is blijven wonen, onderdeel van ons gezin, ze scharrelen dan ook gezellig rond in huis. Beiden hebben diverse gehoorzaamheidscursussen gevolgd en we nemen regelmatig deel aan shows.

Haar pups zijn in de huiskamer geboren en daar opgegroeid, ze zijn vertrouwd geraakt aan alle geluiden en invloeden die daarbij horen.

Flair is niet alleen onze lieve huishond, ook heeft ze in 2016 bewezen dat ze een rastypisch meisje is.

Ze is Nederlands Kampioen en Clubwinnaar’16 van de Irish Soft Coated Wheaten Terriër Club Nederland (ISCWT Club Nederland)

  flair-9-16-185  flair-30-sep-051

Flair is de stammoeder van onze kleinschalige kennel Jistal’s Pride.

Onze kennelnaam is samengesteld uit diverse letters van ons gezin. Pride (trots) staat voor Flair en haar nakomelingen, waar wij ontzettend trots op zijn.

Begin 2017 hebben wij ons eerste nestje gefokt uit een zorgvuldig geselecteerde combinatie.

Wij streven naar het oorspronkelijk Ierse type dat in de FCI rasstandaard beschreven staat.

Heeft u vragen, bel of mail gerust!